Mercedes hoeft in Singapore niet te vrezen voor eenzelfde rampweekend als vorig jaar, zegt Lewis Hamilton. De Brit houdt een goed gevoel over aan de eerste trainingsdag in de bloedhete stadsstaat.

De vormdip die Mercedes vorig jaar trof op het Marina Bay Street Circuit, was voor aanvang van dit raceweekend opnieuw onderwerp van gesprek. Misschien zouden de dominante Duitse bolides er dit jaar ook niet aan te pas komen.

Maar na een dag trainen lijkt Mercedes er een stuk beter voor te staan dan in 2015. Nico Rosberg reed de snelste tijd van de dag. WK-leider Hamilton kampte met een hydraulisch probleem en werd vierde en zevende. Toch ziet hij de zaken positief.

“Vorig jaar kregen we de auto gewoon niet aan de gang, maar dit jaar voelt het compleet anders”, zegt Hamilton. “Het is veel beter dan vorig jaar. Toen gleed de auto heel veel en hadden we geen grip. Nu wel.”

Voorste startrij
“Ik ben optimistisch”, vervolgt Hamilton. “Ik voel me goed op dit circuit. Op stratencircuits ga ik meestal hard. Morgen kan ik hoe dan ook vechten voor een plek op de voorste startrij.”

Heel makkelijk verliep de dag desondanks niet voor Hamilton. Zo lukte het hem ondanks een paar pogingen niet een goede ronde te rijden op de supersofts. “Heel frustrerend als je het maar probeert en het lukt niet. Goed voor je karakter”, zegt de wereldkampioen.

Het hydraulische probleem dat hem het laatste half uur van de tweede sessie aan de kant hield, was volgens Hamilton niet heel serieus. “Het was iets kleins met een hydraulische afsluiting of zo. Het kan erger. Je verliest er wat tijd mee, maar dat gebeurt nou eenmaal. Liever vandaag dan morgen.”