Op 23 februari, één dag voor de presentatie nieuwe Ferrari, zal Mercedes haar 2017-bolide aan de wereld tonen. De W08 zal ook gelijk rondjes draaien op Silverstone.

Mercedes’ wapen in de jacht op de vierde dubbeltitel op rij krijgt zijn vuurdoop dus vier dagen voor het begin van de eerste wintertest. Het kampioenschapsteam gebruikt 23 februari namelijk een filmdag om de W08 alvast wat kilometers te laten maken alvorens het echte testwerk enkele dagen later begint in het Spaanse Barcelona.

De W08 is de opvolger van de W07, waarmee Nico Rosberg in 2016 wereldkampioen werd en hij en teamgenoot Lewis Hamilton in totaal negentien races wonnen. Rosberg is er dit seizoen echter niet meer bij. Hij is met pensioen gegaan. Valtteri Bottas wordt vermoedelijk de nieuwe teamgenoot van Hamilton bij Mercedes.

De nieuwe Mercedes is tijdens de filmdag op Silverstone niet alleen voor de camera’s te zien, maar ook voor een selecte schare fans. Mercedes heeft op haar website namelijk een actie waar fans aan mee kunnen doen om toegang tot de filmdag en een meet and greet met de coureurs te winnen.