Valtteri Bottas denkt dat Mercedes en hij vanzelf over een nieuwe deal in gesprek zullen treden zolang hij goed blijft presteren. Een bijkomend pluspunt is daarbij mogelijk zijn goede relatie met Lewis Hamilton.

Bottas heeft zoals bekend alleen voor dit jaar een contract bij Mercedes, waarbij de Fin aan Sky Sports Italia vertelt dat hij uiteraard graag langer bij het team wil blijven: “Natuurlijk.” Voor serieuze gesprekken over een nieuwe deal is het echter nog ’te vroeg’, meent hij. “We zijn ook nog niet in gesprek. Op het moment concentreer ik me er gewoon op het dag voor dag, race na race goed te doen.”

Natuurlijk zijn er ook andere coureurs die met Mercedes in verband worden gebracht – zoals Fernando Alonso, Pascal Wehrlein en Esteban Ocon – maar zolang Bottas goede resultaten blijft behalen, zullen Mercedes en hij vanzelf op een gegeven moment over 2018 praten, verwacht hij. In zijn eerste zeven races voor het team heeft hij al vier keer op het podium gestaan, waarbij één keer op de hoogste trede.

Hamilton (links) en Bottas kunnen vooralsnog goed met elkaar overweg.

Wat mogelijk ook in zijn voordeel spreekt, is dat de samenwerking met teamgenoot Hamilton goed verloopt. “We hebben een professionele relatie en er is wederzijds respect. Daardoor kunnen we, hoewel we elkaar natuurlijk willen verslaan en dat ook onderkennen, goed samenwerken. Ik denk dat de team spirit goed is”, zegt Bottas.

Hamilton vertelde het Duitse Bild afgelopen weekend in Canada nog dat zijn relatie met Bottas heel anders is – en veel beter – dan die met zijn vorige teamgenoot Nico Rosberg, van wie hij in 2016 de titelstrijd verloor. “Valtteri steunt me veel meer. Als team zijn we meer verenigd dan ooit.” Het werkt ook beide kanten op, zegt Hamilton: “Als Valtteri mijn hulp nodig heeft, zal ik er ook voor hem zijn.”