Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez waren niet zo tevreden over hun vrijdag. Dat lag voornamelijk aan het weer. De coureurs van Sauber konden weinig nuttige ronden maken. En dat terwijl de stroeflopende Saubers die ronden zo hard nodig hebben.

“We hebben niets aan de ochtendsessie gehad”, vertelt Hülkenberg. “Gelukkig de rest van de teams ook niet. In de middag ging het al beter. We hebben in ieder geval kunnen constateren dat de banden zeer stabiel zijn in de langere runs. De afstelling kan natuurlijk nog vele malen beter, maar dat is logisch als je zo’n ochtend heb gehad. Al met al hebben we gewoon weinig kunnen doen.”

Gutiérrez
Ook teamgenoot Gutiérrez is niet veel wijzer geworden. Hij noemde zijn vrijdag zelfs frustrerend. “Ik heb nog wel wat rondjes gereden in de ochtend. Maar eigenlijk heb ik daar helemaal niks meer aan. Die afstellingen zijn gewoon niks waard.”

“In de middagsessie hebben we vooral veel data verzameld met verschillende afstellingen en een volle tank. Het lijkt erop dat die van Hülkenberg het beste werkt. We gaan er vanavond en morgen echter nog even goed naar kijken. Ik ben wel blij dat ik op de medium, de harde en de testband heb kunnen rijden.”