De eerste overwinning van Sebastian Vettel op Canadase bodem en de eerste van Red Bull in Noord-Amerika werd overschaduwd door de dood van een marshal die bij het wegtakelen van de auto van Esteban Gutiérrez struikelde en werd overreden door het bergingsvoertuig. In Nederland hield de soap rond Veronica-verslaggever Olav Mol de gemoederen bezig. Lees er meer over in het nieuwe nummer van Formule 1.

Samen met het reguliere nummer verschijnt ook de Zomerspecial, een honderd pagina’s tellende uitgave die helemaal gewijd is aan de Nederlandse rol in heden en verleden van de Formule 1.

Veronica haalt Olav Mol van de buis

Formule 1-minnend Nederland zal het voortaan zonder Olav Mol moeten stellen. Door tegenvallende kijkcijfers heeft Veronica besloten hem niet langer op locatie verslag te laten doen. Daarmee is een einde gekomen aan de samenwerking met de populaire Formule 1-verslaggever. Mol betreurt de gang van zaken en noemt de fans de grote verliezers.

Mercedes in het nauw

De bandentest die Mercedes na afloop van de Grand Prix van Spanje uitvoerde, heeft het team lelijk in de problemen gebracht. Teambaas Ross Brawn hoopt op eerherstel bij het FIA-tribunaal, maar moet vrezen voor zijn baan. En hoe geheim was die test nu eigenlijk?

Zo’n weekend waarin niks lukt

Voor Giedo van der Garde valt de Grand Prix van Canada in de categorie van de raceweekends die je het liefst begraaft onder een grote steen, om er nooit meer aan terug te denken. Helaas zal hij er in Engeland nog even aan herinnerd worden. “Vijf plaatsen straf, ook dat nog.”

Vettels zondagsrit

Sebastian Vettel heeft er vijf jaar over gedaan om de Grand Prix van Canada te winnen. Het zag er kinderlijk eenvoudig uit, ondanks twee foutjes. “Ach ja, ik remde iets te laat.”

Op zoek naar balans

Het krediet dat Romain Grosjean in de eerste vijf races van dit seizoen had opgebouwd, verspeelt hij in één klap door in Monaco als een amateur zijn Lotus en de Toro Rosso van Daniel Ricciardo aan gort te rijden. Hij heeft de auto, de snelheid en het talent om succesvol te zijn, maar waarom verprutst de Fransman het toch steeds?

De dag dat het goed afliep

Veertig jaar geleden ontaardde de Grand Prix van Engeland na één ronde in een slagveld. Binnen een paar tellen knalde het halve startveld op hoge snelheid op elkaar, pal voor de hoofdtribune. Wonder boven wonder brak er geen brand uit en vielen er geen doden. En met de aanstichter kwam het toch nog goed.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/