Het team van Sauber wist tijdens de vrije trainingen weinig potten te breken. Toch zien Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez reden tot optimisme.

De meest ervaren van de twee teamgenoten vond zichzelf terug op een respectievelijk veertiende en zeventiende tijd. “Maar eigenlijk was het helemaal zo slecht nog niet”, legt Nico Hülkenberg uit. “We hebben in ieder geval ons volledige programma af kunnen werken. Het wordt zondag erg interessant om te zien hoe de zachte banden zich gaan houden, de slijtage ervan is enorm. Over één enkele ronden zijn ze in ieder geval snel.”

Waar de Duitser zich zorgen maakt over de het zachte Pirelli-rubber, is hij juist te spreken over de nieuwe achtervleugel die het team heeft meegenomen: “De auto voelt nu een stuk beter aan. Hoeveel we er werkelijk mee kunnen winnen is moeilijk te zeggen. Dat zal de data ons moeten leren en de rest van het weekend uitwijzen. Al met al is het een positieve dag, maar er blijft nog genoeg werk te doen.”

Esteban Gutiérrez verbeterde zich gedurende beide sessies sterk van een achttiende naar een dertiende tijd, waarbij hij in de middag bijna drie seconden sneller was dan tijdens de ochtendsessie. “We hebben enkele probleempjes de wereld uit geholpen. Daarmee zijn we denk ik de juiste weg ingeslagen, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering.”

“Ik had ’s middags helaas nog last van een olielek. Daarmee verlies je voor je gevoel veel te veel tijd, maar het is goed dat het nu gebeurt en niet later in het weekend. Ik hoop dat we dit weekend verder zonder problemen kunnen voortzetten”, besluit Gutiérrez.