Kimi Räikkönen tempert de verwachtingen na zijn sterke optreden in Australië tijdens de openingsrace. De Fin verwacht niet dat zijn team automatisch meedoet om de winst. In 2003 won Räikkönen zijn eerste Grand Prix op het circuit in Sepang.

“Vorig jaar waren we goed onder warme omstandigheden”, vertelt ‘The Iceman’. “Dit jaar hebben we nog niet onder warme omstandigheden kunnen racen. Het was tijdens de wintertesten erg koud.”

Räikkönen vervolgt: “De kwalificatie in Melbourne verliep niet normaal, met alle vertragingen en verschillende weerstypen. We stonden toen wel ver achter, maar ik denk dat we onder normale droge omstandigheden een stuk dichter bij de top staan. Ik denk dat we in Maleisië geen 1,4 seconden, of hoeveel het ook was, achter staan.”

Het maakt Räikkönen en Lotus weinig uit dat ze nu het te kloppen team zijn. “We hebben geen nieuw doel dit weekend. We doen hetzelfde als vorige race en vorig jaar. We doen ons best en we gaan gewoon weer proberen zo veel mogelijk punten te scoren dit weekend.”

Ook hoeven we van ‘The Iceman’ geen sentimentele verhalen te verwachten over het circuit van zijn eerste overwinning. “Het is geen speciale plaats. Het was leuk hoor, mijn eerste overwinning, maar ik had het jaar ervoor al moeten winnen. Ik hou niet van de hitte, maar de baan is leuk. Racen geeft altijd een goed gevoel.”