Voor de tweede keer op rij is het HRT-coureur Narain Karthikeyan gelukt zich voor zijn teamgenoot Pedro de la Rosa te kwalificeren, al staan beide coureurs nog wel vast op de laatste startrij.

Enigszins verrassend is echter dat er van gemengde gevoelens geen sprake binnen het kleine Spaanse team, want beide coureurs zijn overwegend positief in hun terugblik op de zaterdag. “Ik ben happy met hoe het vandaag ging”, laat Karthikeyan allereerst optekenen.

“Ik reed een bijna perfecte ronde en kon hard pushen”, vertelt de coureur uit India, die daarbij ook nog maar even aangeeft ‘het gevoel te hebben dat ik goed bezig ben’. “Ik heb nu namelijk twee goede kwalificaties achter de rug en dat moet ik zien vast te houden”, weet Karthikeyan, die zijn team overigens nog wel beleefd bedankt voor alle hulp die hij krijgt.

Teamgenoot De la Rosa is – dus enigszins verrassend – ook best wel tevreden. “Ik ben overwegend positief, want de auto is duidelijk beter geworden en dat is met de lange race van morgen in het vooruitzicht erg belangrijk om te kunnen constateren”, benadrukt hij.

“Het is wat minder fijn dat de kwalificatie voor mij persoonlijk niet zo goed verliep, maar dat komt vooral omdat het nieuwe setje banden waarop ik reed erg veel blokkeerde en ik dus geen foutloze ronde kon rijden.”

Dat hij morgen als laatste moet starten, stond echter sowieso al nagenoeg vast, want De la Rosa had voor aanvang van de kwalificatie een gridstraf van vijf plaatsen aan zijn broek gekregen vanwege het voortijdig verwisselen van zijn versnellingsbak. Door zijn 24e tijd van vandaag heeft die straf echter totaal geen negatief effect voor de Spanjaard.