De overeenkomst die Singapore heeft om een Grand Prix te organiseren, loopt na 2012 af. De stadstaat ziet de Formule 1 ook daarna graag terugkeren, maar heeft geen haast om een nieuwe deal te sluiten.

De Singaporese minister Iswaran – die naast binnenlandse zaken ook de handel en industrie in zijn portefeuille heeft – verklaart in gesprek met de krant Today dat hij hoopt dat er ‘liever eerder dan later’ een nieuwe overeenkomst gesloten kan worden: “We moeten duidelijkheid hebben en ik hoop dat we voor de race van 2012 een nieuwe deal kunnen sluiten waar alle partijen vrede mee hebben.”

“We willen zeker weten wat de Formule 1 ons in sociaal en economisch opzicht gaat opleveren als we door gaan met de race”, vervolgt Iswaran, die in een ander interview aan Emirates 24/7 Sport wel nog heeft verkondigd dat ‘De Formule 1 goed is geweest voor Singapore, en Singapore ook goed is geweest voor de Formule 1’.

De Grand Prix van Singapore staat sinds 2008 op de kalender en is inmiddels al vier keer gehouden. De race op het Marina Bay Street Ciruit is een hoogtepunt op de racekalender omdat hij ’s nachts, onder kunstlicht, verreden wordt.