Veel is er nog niet bekend over de kalender van het volgende Formule 1-seizoen. Eén ding echter wel: de openingsrace is in Melbourne, en niet in Bahrein.

Volgens Formule 1-medewerker Adam Cooper is dat een van de weinig dingen die Bernie Ecclestone vooralsnog heeft losgelaten aan de Formule 1-teams. Bahrein opende het F1-seizoen in 2006 al eens, en wil sindsdien graag opnieuw de openingsrace houden. Tevergeefs, want ook volgend jaar begint het seizoen niet in de zandbak.

Ecclestone erkende in Hongarije dat hij zijn twijfels heeft over de Grands Prix in India en Zuid-Korea. Volgens de F1-baas hoeven de races in Canada en New Jersey niet binnen een week van elkaar worden gehouden, maar kan er ook een week tussen zitten. Op die datum kan dan de 24 uur van Le Mans, op 15 juni, gehouden worden.

De locaties voor de wintertests zijn inmiddels ook bekend. De eerste testweek is eind januari in Jerez. Daarna reist het F1-circus niet, traditiegetrouw, af naar Barcelona, maar naar Dubai Autodrome. Jerez wordt waarschijnlijk de locatie waar de meeste teams hun nieuwe wagens gaan presteren. De kans zit er echter ook in dat kleinere teams de eerste testweek overslaan zodat ze zich kunnen blijven focussen op het ontwikkelen van de auto, wetende dat hun leveranciers van versnellingsbakken en motoren dan al de nodige informatie hebben opgedaan in Jerez.

Formula One Management heeft de leiding genomen in het organiseren van wintertests. Zo zal FOM ook er voor zorgen dat alle auto’s veilig aankomen in Dubai. FOM had echter geen idee dat alle teams zich al bij het circuit van Jerez hadden ingeschreven voor een testweek in januari.