De FIA heeft de voorlopige kalender voor 2012 onthuld. De toevoeging van de Amerikaanse Grand Prix brengt het totaal op maar liefst 21 races.

Opvallend is dat de Grand Prix van Turkije gewoon weer op de kalender is opgenomen, ondanks het aflopende contract en de terughoudendheid van de organisatie om de overeenkomst te verlengen. De race staat ingepland voor 6 mei, wel onder voorbehoud.

Het seizoen zal volgend jaar weer van start gaan in Bahrein. Dit jaar moest de seizoensopener worden uitgesteld vanwege politieke onrust in het land. Daardoor was Australië de eerste race van het seizoen. Deze vindt nu slechts één week na de ouverture in Bahrein plaats.

De Grand Prix van de Verenigde Staten, die vanaf volgend jaar in Austin, Texas plaatsvindt, wordt zoals verwacht gecombineerd met de race in Canada. Dit betekent wel dat de Amerikanen alles half juni al klaar moeten hebben.

De race in Zuid-Korea wordt verschoven van het najaar naar het voorjaar. Zo zijn de overzeese blokken wat meer in balans. Het seizoen eindigt op 25 november in Brazilië.

De volledige kalender:
11 maart: Bahrein
18 maart: Australië
1 april: Maleisië
8 april: China
22 april: Zuid-Korea
6 mei: Turkije (onder voorbehoud)
20 mei: Spanje
27 mei: Monaco
10 juni: Canada
17 juni: Verenigde Staten
1 juli: Europa (Valencia)
15 juli: Groot-Brittannië
29 juli: Duitsland
5 augustus: Hongarije
2 september: België
9 september: Italië
30 september: Singapore
14 oktober: Japan
28 oktober: India
11 november: Abu Dhabi
25 november: Brazilië