Het tweede raceweekend van de Superleague Formula staat voor 16 en 17 juli op de kalender en wordt in het Belgische Zolder gehouden. De Nederlandse coureurs Yelmer Buurman en Robert Doornbos zijn ook daar uiteraard weer van de partij.

De Superleague Formula is het kampioenschap waarin voetbalteams – zowel clubs als landen – van over de hele wereld door Formule-wagens vertegenwoordigd worden en het op het circuit tegen elkaar opnemen.

Met de eerste ronde van het kampioenschap achter de rug gaan Australië en Japan aan de leiding. Op de vierde plaats vinden we de eerste Nederlandse inbreng in de vorm van het team van PSV Eindhoven, waarvoor Yelmer Buurman achter het stuur zit.

Behalve met PSV doet Nederland ook nog als landenteam mee aan de Superleague. Robert Doornbos is degene die bij team Nederland achter het stuur zit. De Rotterdamer kende een minder geslaagd openingsweekend in Assen, maar is vastbelsoten zich daar in Zolder voor te revancheren.

Of de Nederlandse-Chinees Ho-Pin Tung er in Zolder ook weer bij is, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Tung kwam in Assen uit voor het nationale team van China, maar kende een teleurstellend evenement.

Naast de Superleague-evenementen staan er in hetzelfde weekend op Zolder ook nog races van de HTC Dutch GT4 & GT4 Cup, de Dutch Supercar Challenge, de Formido Swift Cup en de Formule Ford op het programma.

Kaarten zijn nu te koop via onder meer www.zoldersuperleague.be.