Vorig jaar werd Yelmer Buurman in de FIA GT1 Wereldkampioenschap in de finalerace van de baan gereden. Weg kampioenschap. Toch zijn de prestaties van de Gelderlander niet onopgemerkt gebleven. De coureur krijgt een contract bij BMW Motorsport als fabriekscoureur.

Buurman zal dit jaar gaan rijden in de Blancpain Endurance, een serie voor GT3 auto’s. BMW-partner Marc VDS Racing Team rijdt daar met twee BMW’s Z4. Hij zal zijn auto delen met Maxime Martin en teammanager Bas Leinders.

“Voor mij is dit een uitgelezen kans om een mooi vervolg te geven aan het afgelopen seizoen.”, aldus Buurman. “Het Marc VDS team is een heel goed en professioneel team. En ik heb twee erkend snelle teamgenoten, wat voor mij een mooie uitdaging is. Het zal zeker een heel interessant seizoen worden.”

Vorig jaar eindige het Marc VDS team als tweede in de Blancpain Endurance. De serie bestaat uit vijf races. In Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland rijden de coureurs drie uur lang in de rondte. De vijfde race is de 24 uur van Francorchamps, op het circuit in Spa in België. Er is een kans dat Buurman naast de serie nog andere wedstrijden voor BMW gaat rijden.