Yelmer Buurman komt komend weekend in actie tijdens de seizoensopener van de European Le Mans Series. De Nederlander doet voor het team van Status GP mee aan de Zes Uur van Le Castellet.

 

De race op het circuit van Paul Ricard wordt Buurmans eerste optreden in de klasse én zijn eerste keer achter het stuur van een zogenaamde LMP-bolide, een Le Mans Prototype.

 

“Ik ben erg benieuwd naar hoe het gaat”, vertelt hij dan ook aan Formule 1. “We rijden met een Lola-Judd. Ik heb er nog niet mee kunnen testen en de auto heeft alleen nog maar een shakedown gehad, dus het wordt voor ons allebei een soort van vuurdoop.”

 

Ook voor Buurmans team Status GP wordt het een spannend weekend, want de formatie -bekend uit de GP3 – is nieuw in de ELMS. Een eerste kennismaking met de mensen van Status GP is onze landgenoot echter zeer goed bevallen. “Het is een professioneel team, met goede, serieuze mensen”, zegt hij. “Ik heb er echt een goed gevoel bij.”

 

Het rijden van endurance-races is niet iets waar Buurman heel veel ervaring mee heeft, maar zijn eerste stappen in de discipline waren wel succesvol: “Ik heb eind 2011 samen met Francesco Pastorelli twee FIA GT1-races gereden in Argentinië en die we hebben we gewonnen, dus ik ben geen volslagen onbekende”, zegt de coureur die ook een paar andere endurance-races op zijn CV heeft staan.

 

Een concrete doelstelling voor komend weekend heeft Buurman, die de auto met de Britten Dean Stirling en Alexander Sims moet delen, desondanks niet. Daarvoor is het voor hem te zeer een stap in het onbekende. “Maar we gaan er gewoon voor”, zo klinkt het enthousiast. “Ik ben vol vertrouwen en wil er samen met Status GP het beste van maken.”

 

Of het optreden in de ELMS na komend weekend een vervolg gaat krijgen, is volgens de coureur uit Ubbergen ‘op dit moment nog te vroeg om te zeggen’. “Dit is aanvankelijk een eenmalig optreden. Voordat we verder kijken wil ik namelijk eerst even aankijken hoe het gaat en wat ik er van vindt”, verklaart de 25-jarige.

 

In de SuperLeague Formula, waar hij de laatste vier jaar reed, ziet Buurman hoe dan ook geen heil meer. “Volgens mij is dat kampioenschap wel over”, denkt de coureur die ook nog met aanbiedingen uit andere klassen schermt: “Ik heb nog steeds vrij veel opties voor komend seizoen, maar moet nog bepalen wat ik precies wil gaan doen en kijken wat de beste richting is om in te slaan.”