Nadat eerder al races in Brazilië, Rusland en Nieuw-Zeeland moesten worden afgelasten, gaat nu ook de Aziatische trip van de Superleague Formula niet door. Daarmee is het seizoen 2011 vroegtijdig ten einde gekomen.

Na de openingsraces in Assen en Zolder bleef het lang stil rond de Superleague Formula. Eind oktober zou het seizoen vervolgd moeten worden in China, maar de organisatoren van de races in Beijing en Shanghai slaagden er niet in de gestelde deadlines te halen.

“Hoewel we het natuurlijk geen fraaie afsluiting vinden, was het simpelweg niet mogelijk om naar China af te reizen zonder dat aan bepaalde details was voldaan”, verklaart competitiedirecteur Robin Webb. “Deze aankondiging komt zo laat, omdat we tot het uiterste zijn gegaan om een oplossing te vinden.”

Naast de races in China vervalt ook het weekend in Zuid-Korea, dat gepland stond voor 12 en 13 november. “Net als iedereen ben ik gefrustreerd dat we Azië dit jaar niet bezoeken, maar ik kan de fans verzekeren dat de plannen voor een aanzienlijk beter pakket in 2012 al in een vergevorderd stadium zijn.”

Australië krijgt de Superleague-titel door het wegvallen van het restant van het seizoen in de schoot geworpen. Tijdens de twee evenementen die wel doorgingen verzamelde het 158 punten, ruim twintig meer dan Japan en Luxemburg. Het Nederlandse PSV-team met Yelmer Buurman eindigt als vierde.