Naast Nigel Melker komt er nog een Nederlandse coureur in actie tijdens de GP2-test in Jerez. Yelmer Buurman gaat aan de slag voor Caterham Team Air Asia.

Buurman debuteerde in 2008 in de GP2 Series voor Team Arden International, de renstal waarvoor Melker deze week test. Daarnaast reed Buurman de GP2 Asia Series voor het team van voormalig Formule 1-coureur Tiago Monteiro. Nu mag hij zich één volledige testdag bewijzen bij Caterham Team Air Asia, het GP2-team van Tony Fernandes, de man achter Team Lotus.

“Ik kijk er erg naar uit om weer in de GP2 Series te rijden en ik ben daarom ook erg dankbaar aan Caterham Team AirAsia om me deze mogelijkheid te geven.  Mijn doel is om op een snelle, consistente en productieve manier te presteren om zo het maximale resultaat te behalen.”

“De GP2 Series blijft het voorportaal van en naar het Formule 1-platform”, vervolgt Buurman. “Het is daarom ook een uitstekende mogelijkheid om in deze serie op hoog niveau te acteren om zodoende mijn doel te bereiken.”