De Williams-coureurs moesten vandaag onderling uitmaken wie de laatste afvaller zou zijn in Q1 en wie nog een poging zou mogen wagen in Q2.

Rubens Barrichello was na zijn eerste vliegende ronde sneller dan Pastor Maldonado, maar besloot zijn tweede poging vroegtijdig af te breken. Dat gaf de Venezolaan de kans onder de tijd van zijn teamgenoot te duiken en door te gaan naar het tweede deel van de kwalificatie. 

Daarin zette Maldonado de zestiende tijd neer. “Ik denk dat ik een paar goede ronden heb gereden”, aldus de Williams-rijder. “We zijn ver verwijderd van de toptien, dus we moeten blijven werken. Morgen is weer een andere dag. Voor de strategie is het fijn dat we veel verse banden hebben.” 

Barrichello legt uit dat zijn beslissing om niet nog een ronde door te rijden ook met de banden te maken had. “Mijn eerste snelle ronde was goed, maar de banden werden daarna snel minder”, verklaart de Braziliaan. “Het was daarom de juiste beslissing om naar binnen te komen. Meer zat er vandaag niet in.”