Sauber laat dit weekend Adderly Fong, een 24-jarige coureur uit Hong Kong, debuteren tijdens de eerste vrije training.

Hoewel testrijder Giedo van der Garde wel in Abu Dhabi aanwezig is, komt hij niet in actie tijdens de training. Van der Garde hoorde onlangs dat hij gepasseerd is voor een racezitje bij Sauber in 2015, al is nog niet duidelijk of dat gerelateerd is aan zijn absentie tijdens de eerste training. Het is nog niet bekend of Fong de auto van Adrian Sutil of die van Esteban Gutierrez overneemt.

Hoe dan ook zal Fong zijn eerste kilometers maken tijdens een Grand Prix-weekend. De Hongkong-Chinees behaalde eerder dit jaar zijn superlicentie tijdens een test met een twee jaar oude Sauber in Valencia, waar hij de vereiste 300 kilometer aflegde.

“Ik ben best een beetje zenuwachtig, want de Sauber C33 is natuurlijk een compleet andere auto dan de Sauber waarmee ik in Valencia heb getest”, zegt Fong. “De motor is heel anders, er is veel meer elektronica aan boord en de remmen verschillen nogal. Bovendien heb ik maar 90 minuten om de auto te leren kennen, dus het wordt hard werken. Gelukkig ken ik de baan al, want ik heb hier vorig jaar in de GP3 gereden.”

Fong is dit jaar opnieuw actief geweest in de GP3, en reed daarnaast alles wat los en vast zat: van Le Mans tot de GT-race in Macau en de Audi R8-cup: Fong was erbij.