Het stadsbestuur van Adelaide wil onderzoeken of een terugkeer in de Formule 1 mogelijk is. De gemeenteraad gaat hiervoor een officieel verzoek indienen bij de staat van Zuid-Australië. Veel steun is er niet voor het plan. 

Tussen 1985 en 1995 werd in Adelaide de Grand Prix van Australië verreden. Vanaf 1996 verplaatste het circus zich naar Melbourne. Raadslid Alex Antic zegt in gesprek met de Adelaide Advertiser dat het stadsbestuur informeert naar de mogelijkheden om weer een Formule 1-race te organiseren. “Er is een zeker gevoel van nostalgie bij het circuit en ik denk dat iedereen die oud genoeg is zich het nog wel herinnert.”

Clowns
Het stadsbestuur van Adelaide heeft de minister van toerisme, Leon Bignell, gevraagd om steun. Hij heeft zich al stevig uitgelaten over het idee. “Als ze de Grand Prix zo graag willen, moeten ze dieper in de buidel tasten.”

Minister Bignell noemt de Supercars-race op het circuit van Bathurst als voorbeeld. “Kijk naar Bathurst, de gemeenteraad daar pompt zes miljoen dollar in die race. Deze clowns leggen vijftigduizend dollar in en ze brengen ons nog eens honderdduizend dollar in rekening!” Klagen kunnen ze wel, vindt Bignell. Maar betalen, ho maar. “We zijn niet geïnteresseerd.”

Het Formule 1-contract met Albert Park in Melbourne loopt tot 2023.