De organisatoren van de Grote Prijzen van Spanje en Europa, die in Barcelona en Valencia verreden worden, zijn nog steeds in onderhandeling over de introductie van een roulatiesysteem.

De berichten over het invoeren van een roulatiesysteem waarin Barcelona en Valencia elkaar om het jaar gaan afwisselen als racelocaties van de Spaanse Grand Prix – en waarbij de Grand Prix van Europa dus verdwijnt of aan een andere Europese racelocatie toegeschreven gaat worden – zijn al sinds de winter gaande, maar een overeenkomst is er nog steeds niet.

Achter de schermen wordt er echter nog steeds over gesproken en Alberto Fabra, de president van de regio Valencia, deelt nu mede dat een beslissing waarschijnlijk aanstaande is: “We zijn in onderhandeling en kunnen hopelijk snel bekend maken dat we gaan rouleren”, zegt hij tegen El Pais.

Fabra laat verder weten dat de regio en de organisatoren van de race op het Valencia Street Circuit ook met Bernie Ecclestone om de tafel zitten om nieuwe financiële voorwaarden af te spreken. “Beide partijen streven ernaar om tot een nieuwe afspraak te komen, dus ook hier hopen we snel over uit te zijn.”

Ecclestone liet in mei overigens al optekenen dat Valencia en Barcelona wat hem betreft mogen gaan rouleren. De Engelsman verkondigde zelfs dat de deal al beklonken was, maar dat bleek achteraf toch een voorbarige conclusie te zijn.

Aangezien Ecclestone, de circuitbazen en de organisatoren het er in principe wel over eens zijn om de Spaanse Grand Prix afwisselend in Valencia en Barcelona te gaan houden, lijkt het er dus op dat het uitblijven van een definitieve deal vooral een kwestie van geld is.