Met een zevende en achtste plek leverde Toro Rosso in Monaco een sterke prestatie. De Italiaanse renstal hoopt die lijn door te trekken in Canada. “Op basis van de laatste grands prix hoop ik op een sterke prestatie en meer punten”, zegt Alexander Albon.

Alvorens vooruit te blikken naar komend weekend, komt de Thaise Brit nog even terug aan het weekend in Monte Carlo. “Het raceweekend in Monaco leverde uiteindelijk de resultaten op die we zo graag wilden, De races voordien ging er altijd wel iets mis, maar in Monaco hebben we het echt goed gedaan en leverde het team goed werk”, strooit de rookie met lof.

Lees ook: Top & Flop Monaco 2019: Topscores voor Hamilton en sterke subtoppers, harde les voor Leclerc

Voor Albon zal het zijn allereerste Canadese GP zijn. “Ik heb er geweldige dingen over gehoord en op de een of andere manier werk je er in de afgelopen races naartoe, omdat het circuit een beetje Monaco lijkt te hebben, maar ook Barcelona. Ik ben opgewonden om naar een nieuw circuit te gaan. Het lijkt een echte driver’s track, waarbij je ‘speelt’ met de muren. Daar houdt elke coureur van”, klinkt Albon opgetogen.

(Tekst loopt door onder foto)

Foto: Motorsport Images.

Circuit aanvoelen
Een man met meer ervaring op het Île Notre-Dame is teamgenoot Daniil Kvyat. Voor de Rus zal het zijn vijfde race zijn op het Circuit Gilles-Villeneuve. “Het is een zeer snelle baan, uiteraard. Je hebt snelheid op het rechte stuk nodig. Dan zijn er een paar chicanes in het midden”, omschrijft Kvyat de omloop.

Het wegdek is er op vrijdag behoorlijk vuil, omdat het circuit het hele jaar door niet wordt gebruikt. Je moet aanvoelen hoe het circuit in het weekend evolueert.“, klinkt hij ervaren. “De lange rechte stukken en de belangrijke remzones betekenen dat de races er altijd behoorlijk spannend zijn geweest. Je kan met andere auto’s vechten en de DRS-zones betekenen dat er veel ingehaald wordt”, besluit Kvyat.

Lees ook: Binotto: ‘Niet competitief genoeg, geen updates in Canada maar we doen ons best’