Sebastian Vettel en Charles Leclerc weten nog positieve teksten te produceren maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt bij voorbaat al dat de Scuderia niet competitief zal zijn in Canada. Het Italiaanse team is zich bewust van het gebrek aan snelheid maar brengt komend weekend geen updates mee voor de SF90.

Ferrari wacht na zes races nog steeds op haar eerste overwinning van het seizoen. In Monaco eindigde Sebastian Vettel voor het eerst in 2019 voor een Mercedes, al bleef hij steken op plek twee. De achterstand op Mercedes na zes races is inmiddels enorm, het team blinkt op z’n zachtst gezegd niet uit in gelukkige keuzes en het vertrouwen lijkt nu ook ver te zoeken. Mattia Binotto windt er in zijn vooruitblik op komend weekend in Montreal geen doekjes om.

“We weten dat we momenteel niet competitief genoeg zijn. Maar voorlopig introduceren we geen updates aan de wagen die een aanzienlijk effect hebben op de problemen die we sinds het begin van het seizoen ondervinden”, vertelt de Italiaan.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Verstappen voor GP van Canada: ‘Je kan er tenminste inhalen’ en ‘Ferrari zal sterker zijn’

De teambaas vestigt zijn hoop op het karakter van het Circuit de Gilles Villeneuve: “Dat zal een nieuwe uitdaging vormen. Er is topsnelheid, remkracht en tractie nodig zijn. We komen hier om ons best te doen en de fouten van de afgelopen races achter ons te laten.”

Ondanks alles zegt Binotto wel uit te kijken naar de race in Montreal. “Als ik aan Canada denk, zijn er genoeg goede herinneringen aan de afgelopen seizoenen (Vettel won vorig jaar in Canada, red). Dit circuit leverde in het verleden een aantal spannende en onverwachte races op. Het lange rechte stuk met de remzone voor de laatste chicane is de plek om in te halen en goede gevechten te zien.”

Lees ook: Vettel: ‘2019-Ferrari is niet zo slecht als het lijkt’

Foto: Motorsport Images

Kunstje herhalen?
Vettel is zich er in ieder geval van bewust dat het circuit (net als Monaco) naarmate het weekend vordert sneller zal worden.  “Het is er in het begin altijd glibberig, het duurt wel even voordat we wat rubber hebben neergelegd en meer grip krijgen. (…) Vorig jaar startte ik van pole en won ik de race, 40 jaar nadat het Gilles Villeneuve dat deed. Ik zal mijn best doen dat kunstje te herhalen.”

In Maranello is de afgelopen al druk geoefend op de simulator, zegt Charles Leclerc. “Ik heb er gewerkt aan de afstelling en geprobeerd de auto te verbeteren. We moeten alles doen om het maximale uit de auto te krijgen. Het is een interessante baan. Met verschillende soorten bochten en een lang recht stuk war we moeten kunnen inhalen. Vorig jaar eindigde ik in de punten, nu wil ik het beter doen.” En de Monegask besluit met: Ik houd wel van de stad en de mensen. Ze spreken Frans en daardoor voel ik me altijd nog een beetje meer thuis.”