*

Vettel: ‘2019-Ferrari is niet zo slecht als het lijkt’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 mei 2019 14:08

Vettel: ‘2019-Ferrari is niet zo slecht als het lijkt’
Motorsport Images

Ferrari’s 2019-auto is ‘niet zo slecht als het lijkt’, zo stelt coureur Sebastian Vettel. Volgens de viervoudig wereldkampioen is het ook niet zo dat de bolide nog veel geheimen houdt voor Ferrari. “De oplossing is, zoals gebruikelijk, hard werken en goed naar de details kijken.”

De SF90, zoals de auto officieel heet, heeft Ferrari vooralsnog geen zeges opgeleverd in 2019. Het beste resultaat tot op heden is een tweede plek, die Vettel afgelopen zondag in Monaco behaalde. Na zes Grands Prix staat Vettel derde in het kampioenschap – achter het Mercedes-duo – terwijl de Scuderia zelf de tweede plek bezet bij de constructeurs, maar met 257 om 139 punten al tegen een fikse achterstand op Mercedes aankijkt.

Lees ook: Tevreden Vettel: ‘Geweldig resultaat, maar nooit volledig vertrouwen gehad in de wagen’

In Monaco wist zich voor het eerst een Ferrari-coureur tussen de Mercedes-rijders te scharen op het podium.

Het grootste probleem met de SF90 is volgens Vettel dat deze over het algemeen downforce mist. Maar verder “is de auto niet zo slecht als het lijkt”, stelt hij. “We hadden hier en daar ook wel wat betere resultaten kunnen behalen, maar we hebben er erg veel moeite mee de auto in het juiste window en aan de praat te krijgen”, erkent hij. “Als hij in het window zit, zijn we een stuk competitiever, ook al zitten we ook dan nog niet op het niveau dat we ambiëren.”

“Voor de korte termijn moet dat dan ook ons doel zijn”, verklaart Vettel. “We moeten ervoor zorgen dat we de auto beter in dat raamwerk krijgen waarin alles goed werkt.” Geheimen kent de SF90 daarbij niet voor Ferrari, zegt Vettel. “Dat denk ik niet. Ik denk niet dat we ineens iets bijzonders vinden. De oplossing is, zoals altijd, gewoon hard werken en ons op de details richten. Alleen zo zullen we de weg naar boven vinden.”

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Weekend om te vergeten voor Leclerc’, ‘Perfect afscheid van Lauda’

Lees meer over

Ferrari Vettel