Van het bochtige Monaco waar het quasi onmogelijk is om in te halen naar Montreal met zijn lange rechte stuk. De Formule 1 reist dit weekend naar Canada. Op het Circuit Gilles-Villeneuve zouden de inhaalacties iets talrijker moeten zijn dan afgelopen race in Monaco. Dat denkt ook Max Verstappen: “Het is een leuke baan, je kunt tenminste inhalen als dat nodig is”, blikt de Nederlander vooruit.

Volgens Max Verstappen in het circuit op het Île Notre Dame moeilijker dan het lijkt. “De baan is eigenlijk best uitdagend, hoewel het lijkt alsof er vrij veel rechte stukken zijn. Maar je hebt de chicanes en de curbs, die belangrijk zijn omdat een foutje erg kostelijk kan zijn”, beschrijft Verstappen het circuit.

Verstappen en Gasly. Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Ricciardo over Vettel en Verstappen: ‘Seb ademt F1, maar Max is sneller’

“Het is allemaal verbonden. Als je een fout maakt bij een van de bochten, dan is je hele run verpest”, legt de Nederlander uit. In vergelijking met Monaco kan er in Canada beter geracet worden. “Het is een leuke baan, je kan er tenminste inhalen als dat nodig is. Ik geniet er altijd van om erheen te gaan.”

Op de straten van Monte Carlo was Verstappen sneller dan de Ferrari’s, maar hij is op zijn hoede voor het team uit Maranello. “Ik verwacht dat Ferrari sterker zal zijn in Canada, dus voor ons kan het een beetje moeilijker worden“, voorspelt de Limburger.

Volgens Pierre Gasly liggen er kansen voor Red Bull in Montreal: “Het is een baan die het team goed ligt. Max eindigde er vorig jaar derde en Daniel (Ricciardo, red.) behaalde er zijn eerste overwinning, dus Red Bull is er altijd wel redelijk succesvol geweest”, stelt de Fransman vast.

Lees ook: Gasly maakt zich geen zorgen: ‘Bij Red Bull weten ze precies hoe het zit’