Daniel Ricciardo heeft in Nico Rosbergs podcast ‘Beyond Victory’ openlijk gepraat over zijn voormalige teamgenoten Sebastian Vettel en Max Verstappen. Volgens Ricciardo, die zowel met Vettel als Verstappen bij Red Bull de pitbox deelde, is de Nederlander de snelste van de twee. “Max is snel vanaf het begin, vanaf de eerste trainingsronde“, zegt de Australiër.

Op de vraag wie van zijn voormalige Red Bull-teamgenoten de snelste is, antwoordt Ricciardo zonder aarzelen. “Max. Ik wil niets afdoen aan Sebastian, omdat hij zeker niet traag is. Maar in pure snelheid… Max is nog jong en nu al zo snel. Hij zal dus alleen maar sneller worden, terwijl Seb al zolang meedraait”, legt de Australiër uit. “Seb, als je dit luistert, sorry, je bent nog steeds geweldig”, grapt Ricciardo.

Foto: Motorsport Images.

Ricciardo, destijds overgekomen van Toro Rosso, was in 2014 teamgenoot van Vettel bij Red Bull. “Ik keek uit naar die uitdaging. Op het circuit, maar ook om te zien hoe hij naast de baan te werk ging. Seb besteedt veel aandacht aan details, hij leeft om te racen, ik denk niet dat hij veel andere hobby’s heeft”, omschrijft Ricciardo zijn voormalig teamgenoot.

Lees ook: Ricciardo: ‘Hand op m’n hart: ik voel me goed bij Renault, geniet van de uitdaging’

“Sebastian communiceert goed, hij is standvastig, maar niet respectloos. Als iets niet goed genoeg was, zei hij het op een manier die de boodschap overbracht. Het was direct, maar vriendelijk, het was een goede balans. Zijn werkethiek is indrukkend”, benadrukt Ricciardo.

Met Verstappen naast zich was de situatie anders: “Max is snel vanaf het begin, vanaf de eerste trainingsronde. We hebben elkaar gepusht. We vonden die laatste twee tienden waarvan je niet wist dat ze er waren”, blikt Ricciardo terug op zijn tijd met Verstappen als teamgenoot. “Max heeft geen aanpassingsperiode of verkenning van een nieuw circuit nodig. Hij is gewoon snel vanaf de eerste ronde en doet dat op instinct en puur talent.”

Foto: Motorsport Images.

Kortom, hij beschouwt de Nederlander als een man van talent, die de dingen zonder teveel na te denken. “Max teert op instinct. Sebastian daarentegen is een veel verstandigere coureur, meer technisch.” besluit hij zijn vergelijking tussen de Duitser en de Nederlander.

Lees ook: Oud-wereldkampioen Nico Rosberg tijdelijk niet welkom in F1-paddock