Na zijn crash in de kwalificatie moest hij al achteraan starten en door werkzaamheden aan de wagen werd dat zelfs een start vanuit de pitstraat. Alexander Albon was erop gebrand om vandaag een goed resultaat te behalen en deed dat ook met een vijfde plek. “Dit was echt een goede race.”

Lees ook: Hamilton wint in Rusland na drama bij Ferrari

Met het oog op het tweede Red Bull-stoeltje volgend jaar is het noodzakelijk voor Albon om aan de top van het team te laten wat hij waard is. Waar hij de afgelopen races mooie dingen liet zien, verloor hij gisteren hoogstwaarschijnlijk een hoop gunst bij Helmut Marko. Een goed resultaat in de race was dus van levensbelang voor de jonge Thai.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Met zijn vijfde plek heeft hij vandaag laten zien wat hij waard is. Albon is uiteraard dolgelukkig voor de camera van Ziggo Sport. “Dit was echt een goede race!”, begint de Thai. “Natuurlijk hielp de safety car”, relativeert hij. “Toch ben ik ontzettend blij, want ik had een zwaar weekend”, doelt hij op de crash van gisteren. “Dan is een vijfde plek extra mooi.”

Op weg naar de vijfde plek haalde Albon de ene na de andere coureur in, vooral in de vijfde bocht. “Dat is een mooie bocht”, vertelt hij, “Want als het inhalen niet lukt in de tweede bocht, kan je het alsnog doen in de vijfde bocht.”