*

Albon rijdt naar anonieme vijfde plek: ‘Het was oké’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

27 oktober 2019 22:52

Albon rijdt naar anonieme vijfde plek: ‘Het was oké’
Motorsport Images

Alexander Albon reed in Mexico naar een vijfde plek, ruim voor zijn teamgenoot Max Verstappen. Voor de Red Bull-coureur was het een tamelijk anonieme race, maar wel eentje met een solide resultaat.

Lees ook: Hamilton wint Mexicaanse Grand Prix, titel moet nog even wachten

Met zijn vijfde plek zet Albon de reeks voort van races geëindigd in de punten. Sinds zijn overstap in de zomer van Toro Rosso naar Red Bull wist de Thai iedere race in de top-zes te eindigen, zo ook in Mexico. Albon is tevreden na de race: “Het was oké”, vertelt hij Ziggo Sport. “Ik kon met de toppers meekomen vandaag, dat is positief.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Samen met Charles Leclerc was Albon de enige in de top-zes die voor een twee-stopper koos. “Dat was de beste keus, want ik denk dat de banden het met één stop niet hadden volgehouden”, licht hij de strategie toe. “Ik zat ook een tijdje vast achter Carlos Sainz en daar verloor ik veel tijd.” Wat ook niet hielp volgens de Thai, was het missen van baantijd in de tweede training, na een crash. “Het missen van die training was helaas niet goed.”

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.