Voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi wil in 2012 aan de start van de Indy 500 staan. De Fransman gaat met steun van Group Lotus proberen aan het evenement deel te nemen.

“Voor veel van mijn vrienden komt het wellicht als een verrassing omdat ik al zo lang niet meer op hoog niveau heb geracet, maar ik voel gewoon de behoefte om weer in een goede en competitieve race-auto te racen”, vertelt Alesi aan Formule 1-medewerker Adam Cooper.

De 47-jarige Alesi, die tegenwoordig als ambassadeur voor Group Lotus werkt, voelde dat het heilige vuur weer begon op te laaien toen hij in die hoedanigheid in de Lotus T125 aan het rijden was: “De T125 is in essentie een Formule 1-auto die je als consument gewoon kunt kopen”, legt hij uit. “Door erin te rijden, kreeg ik weer de wil om in een echt snelle race-auto te gaan racen.”

“Als je eenmaal in de Formule 1 hebt gereden, is er echter weinig dat nog indruk op je maakt, en ik heb natuurlijk ook niet de leeftijd om nog in de Formule 3 of een andere eenzittersklasse te gaan rijden.”

“Omdat ik tegenwoordig echter bij Group Lotus hoor en steun van ze geniet, hebben ze me aangeboden om volgend jaar aan de Indy 500 mee te doen, aangezien dat een mooi en aansprekend evenement is”, legt Alesi uit. “Ik heb er goed over nagedacht en daarna besloten het te doen.”

“Ik doe het echter niet omdat ik absoluut weer wil racen, maar ik doe het omdat ik weer competitief wil zijn en daar ook de kans voor krijg”, vervolgt de man die 201 Grands Prix reed en er één daarvan won.

“Ik heb namelijk een gezin en kinderen, dus ik moet het wel goed doen, want anders krijg ik dat weer te horen”, weet de coureur die in de Formule 1 voor Tyrrell, Ferrari, Benetton, Sauber, Prost en Jordan uitkwam.

Om ervoor te zorgen dat hij goed voor de dag komt als het zover is, is Alesi al begonnen zich voor te bereiden. “Ik ben al in een simulator aan de slag en maak ook steeds meer testkilometers in de T125”, verkondigt hij, waarna hij tenslotte verklaart dat de steun van Group Lotus van onschatbare waarde is om zijn plannen werkelijkheid te kunnen maken: “Het helpt enorm als je een grote speler achter je hebt staan, want dat maakt het veel makkelijker om een team te zoeken om voor te rijden en deel te worden van een totaal nieuwe wereld.”