Toro Rosso-coureur Alexander Albon is een spiritueel man. De Thai met Brits bloed is boeddhist, wat hem geestelijk tot rust brengt en in balans houdt. “Ik ga voor elk raceweekend naar de tempel.”

Als FORMULE 1 bij Albon aan tafel zit, vallen ze gelijk op: de dunne, gekleurde bandjes om zijn polsen. “Dat zijn mijn geluksbandjes van de afgelopen maanden”, legt hij uit, als zelfverklaard ‘praktiserend boeddhist’.

De bandjes hebben ‘niet per se een diepere betekenis’, vertelt Albon. Hij doet er telkens een om als hij een boeddhistische tempel bezoekt. “Er is er eentje in Wimbledon waar ik zo vaak als ik kan naartoe ga”, zegt de in Engeland woonachtige coureur. “Voor een raceweekend ga ik er altijd heen”, vertelt hij. De sessies zijn voor mij een symbool van rust en geluk.”

Wat daarin gebeurt? “We zingen liederen, gebruiken heilig water. Het lijkt wat dat betreft veel op het katholicisme. Ik geloof in de leer, de meditatie en de mindset. Ik voel dat het boeddhisme bij me hoort: het geeft me rust en helpt me in een stressvol raceweekend.”

In FORMULE 1 nr. 09 vertelt Alexander Albon in interview onder meer over zijn bijzondere relatie met generatiegenoten George Russell en Lando Norris, waarom hij behalve gelovig ook bijgelovig is en racen onder de Thaise vlag. “Ik denk dat veel mensen in Thailand niet weten dat ze een Formule 1-coureur hebben!” FORMULE 1 nr. 09 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.