Jaime Alguersuari baalt ervan dat hij niet mee zal doen aan het Formule 1 wereldkampioenschap van 2013. De voormalig Toro Rosso-coureur zegt dat hem een eerder beloofd zitje door de neus is geboord.

Jaime Alguersuari maakte op zaterdag bekend dat hij alle hoop op deelname aan het nieuwe F1-seizoen heeft opgegeven. De 22-jarige Spanjaard werd gedurende het vorige seizoen met meerdere teams in verband gebracht. Eén van die teams was destijds Force India, waar het op dit moment nog altijd wachten is op de bevestiging van de tweede coureur.

“Ik ben er altijd van uitgegaan dat ik in 2013 zou rijden voor een team dat regelmatig in de punten rijdt”, aldus Alguersuari. “Dat werd mij in ieder geval verteld en ik nam dat aan als de waarheid. Het is vanwege deze toezegging dat ik andere kansen heb laten lopen. Ik weet inmiddels echter waarom ik met lege handen sta. Ze hebben me dat verteld en ik heb dat maar te accepteren, al ben ik het niet eens met die redenen.”

De Spanjaard zag onlangs ook het laatste BMW-zitje in de DTM aan zijn neus voorbij gaan. Timo Glock ging daar immers mee aan de haal. Helemaal met lege handen staat Alguersuari echter ook niet. Hij zal aanblijven als Pirelli-testcoreur. Zo hoopt hij in beeld te blijven bij de verschillende F1-teams. “Het kan toch niet zo zijn dat mijn Formule 1-carrière op mijn tweeëntwintigste al is afgelopen? Ik geloof dat ook niet. Ik weet wat ik kan, ik zal ervoor blijven knokken.”

Alguersuari licht nog een tipje van de sluier op over het niet doorgaan van de eerdere mondelinge overeenkomst: “Formule 1 is een veiling geworden. Men kan tegenwoordig per opbod aan een stoeltje komen.”