Jaime Alguersuari stopt met racen. De voormalige Formule 1-coureur liet op een persconferentie in Madrid weten wel even klaar te zijn met de racerij.

Als reden voor zijn besluit noemde Alguersuari het feit dat hij het racen niet zo leuk meer vindt als eerst. “Ik ben de passie ervoor even kwijt”, zei de Spanjaard. “Iets in me zegt dat het nu tijd is om iets anders te gaan doen. Ik denk dat ik de liefde voor deze dame, met wie ik al vele jaren heb beleefd, verloren ben.”

Alguersuari (25) reed tussen 2009 en 2011 46 Grands Prix voor Toro Rosso, waarin hij 31 punten scoorde. Zijn beste finish was de zevende plaats, die hij in 2011 in Italië en Zuid-Korea behaalde. Afgelopen jaar was Alguersuari actief in het eerste seizoen van het elektrische Formule E-kampioenschap.

Omdat hij na de race in Moskou was flauwgevallen, liet de coureur op doktersadvies uit voorzorg de slotraces in Londen schieten. Toen er begin augustus nog steeds geen diagnose was gesteld voor zijn gezondheidsprobleem, maakte Alguersuari bekend dat hij niet zou uitkomen in de tweede Formule E-jaargang.

Alguersuari gaat zich nu fulltime op zijn carrière als DJ richten. “Ik zou voor het geld door kunnen racen”, liet hij op de persconferentie weten. “Maar ik wil iets anders met mijn leven. Van muziek word ik gelukkig, dus daar ga ik nu helemaal voor.”