Al vanaf juni roept huidig Pirelli-testcoureur Jaime Alguersuari dat hij zijn plannen voor het seizoen 2013 snel bekend gaat maken. Nu moet hij toegeven dat het waarschijnlijk pas januari wordt.

“Ik heb inderdaad nog niets te melden”, vertelt de Spanjaard tegen de Spaanse krant AS. “Tot januari kan ik waarschijnlijk ook niets melden. Maar je weet het nooit, het kan ook zo maar in een stroomversnelling raken.” Hij geeft toe dat het erg moeilijk wordt om een plekje bij een F1-team te bemachtigen, mede omdat hij geen grote zak sponsorgeld heeft.

Hoewel Force India, Caterham en Marussia nog zitjes beschikbaar hebben, weet Alguersuari dat de concurrentie moordend is. “Het is niet zoals bij MotoGP. Als Casey Stoner daar uitvalt met een blessure is er geen goede vervanger voor handen. In de Formule 1 staan er meteen tien getalenteerde jongens klaar om in te stappen”, zegt hij.

Als alternatief was er nog de DTM. BMW heeft hem aangeboden voor hen te komen racen in de Duitse raceklasse, maar Jaime heeft aangegeven zijn vizier voorlopig op de Formule 1 te richten. Hij reed van 2009 tot en met 2011 46 GP’s voor Toro Rosso en behaalde daarin 31 punten.