Het is een gewild baantje voor gedumpte F1-coureurs: het testcoureurschap bij Pirelli. Het hielp Nick Heidfeld en Pedro de la Rosa weer aan een werkgever. De Italiaanse bandenfirma denkt nu aan Adrian Sutil of Kamui Kobayashi als testcoureur.

Momenteel zijn Lucas di Grassi en Jaime Alguersuari de testcoureurs van Pirelli. Eerstgenoemde is dat na dit jaar waarschijnlijk niet meer. “Hij heeft geweldig werk verricht”, stelt Pirelli’s motorsportchef Paul Hembery tegen Totalrace. “Het hangt van onze toekomstige plannen af of hij volgend jaar ook weer onze testrijder is.”

Zo denkt Pirelli aan Adrian Sutil. De Duitser mikt op een terugkeer bij Force India, maar het testrijderschap bij Pirelli is een goede manier om, als dat niet lukt, alsnog een voet tussen de deur bij de Formule 1 te houden. Een andere mogelijkheid is Kamui Kobayashi, die zijn zitje bij Sauber waarschijnlijk verliest omdat Mexicaanse geldschieters Esteban Gutiérrez als teamgenoot van Nico Hülkenberg willen hebben.

“Hij is een mogelijkheid”, erkent Hembery. “We moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Hij probeert natuurlijk vooral zijn zitje te houden. In Japan heb ik nog geprobeerd Michael Schumacher binnen te halen, maar die gaat liever parachutespringen volgens mij.”