*

Alguersuari enige uitvaller in China

Eelco den Boer

Eelco den Boer

17 april 2011 11:53

Alguersuari enige uitvaller in China
Formule1

Jaime Alguersuari heeft de discutabele eer om de geschiedenis in te gaan als de enige uitvaller in de Grand Prix van China 2011. De Spanjaard verloor zijn rechter achterband.

“Ik had vroeg in de race al last van gebrek aan grip aan de achterkant, dus besloten we de eerste pitstop te vervroegen”, aldus Alguersuari. “Bij het uitrijden van de pits voelde ik direct instabiliteit in de auto. Vervolgens verloor ik eerst de wielmoer en daarna het complete wiel.”

De Spanjaard probeerde nog even op drie wielen naar de pits te rijden, maar zag al snel in dat het weinig zin had. “Het mocht niet zo zijn vandaag”, relativeert Alguersuari. “Na mijn beste kwalificatie ooit had ik uiteraard op een beter resultaat gehoopt.”

Zijn teamgenoot Sebastien Buemi, die als veertiende eindigde, had eveneens op meer gerekend. “Ik ben een beetje teleurgesteld en gefrustreerd dat ik geen punten heb gescoord, terwijl ik bij de eerste tien van start ging”, zegt de Zwitser.

“Mijn start was slecht, terwijl ik volgens mij alles goed deed”, zegt Buemi. “Ik wil graag de data bekijken, want ik had veel wielspin. Daarna kreeg ik last van onderstuur en werd de auto lastig te besturen. We besloten de voorvleugel te vervangen, maar daardoor moest ik een extra stop maken en waren mijn kansen verkeken.”