Voormalig Toro Rosso-coureur Jaime Alguersuari heeft een nieuwe tijdelijke baan gevonden: de Spanjaard gaat met ingang van komend seizoen als co-commentator aan de slag bij BBC Radio 5.

 

Een Formule 1-stoeltje zit er voorlopig dus alsnog niet in voor Alguersuari, maar door een zitje in het commentaarhokje van de BBCs radioverslaggevers te bemachtigen, zal Alguersuari alsnog op elk circuit aanwezig zijn.

 

De 21-jarige voormalige Red Bull-protegé laat op de website van de Britse omroep weten dat hij zin heeft in zijn nieuwe baan: “Het wordt interessant om de actie nu eens van een hele andere kant te zien en daar verslag over te doen en de luisteraars inzicht te bieden”, zegt de coureur die 46 Grands Prix en 31 punten achter zijn naam heeft staan.

 

“Het belooft een spannend seizoen te worden en ik kan niet wachten om aan de start te gaan”, vervolgt Alguersuari, die doordat hij tevens DJ is natuurlijk niet onbekend is met een microfoon, maar na zijn prima prestaties in 2011 vast niet had verwacht dat hij 2012 als co-commentator van verslaggever James Allen zou beginnen.

 

Alguersuari’s Formule 1-droom is ondanks zijn nieuwe klus uiteraard nog lang niet ten einde en hij blijft dan ook gewoon naar emplooi bij een team zoeken. Zijn nieuwe baas, BBC Radio 5-chef Adrian van Klaveren, houdt daar ook rekening mee: “We zijn erg gelukkig met de komst van Jaime, want door zijn innemende persoonlijkheid is hij is een echte aanwist voor ons. Tegelijkertijd weten we dat hij zomaar weer achter het stuur van een Formule 1-auto kan zitten, dus we genieten gewoon zolang hij bij ons is van zijn bijdrage.”