Toro Rosso heeft volgend jaar geen plaats meer voor Jaime Alguersuari. De Spanjaard noemt het nieuws ‘onverwacht en verrassend’, maar koestert geen wrok.

 

Alguersuari was vol vertrouwen dat hij ook volgend jaar voor Toro Rosso in de Formule 1 actief zou zijn. “Een week geleden sprak ik nog met Helmut Marko en Franz Tost”, aldus Alguersuari. “Ze zeiden dat ze plannen met me hadden voor 2012 en deden dat op een enthousiaste wijze. Er sprak vertrouwen uit.”

 

Dat hij desondanks plaats moet maken voor de opkomende talenten Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne vindt Alguersuari jammer, maar hij neemt het team niets kwalijk. “Ik ben geen slachtoffer”, stelt hij. “Red Bull heeft me alles gegeven sinds ik vijftien jaar oud was. Ik heb zeven jaar het voorrecht gehad om deel uit te maken van deze organisatie.”

 

“Het is geen drama”, vervolgt Alguersuari. “Ik heb veel plannen voor de nabije en verre toekomst. Aanvankelijk leek de bekendmaking een misverstand op het hoogtepunt van mijn sportieve carrière. Ik was een paar uur geschikt, maar na gesproken te hebben met mijn familie besef dat ik het leven vol uitdagingen en kansen zit.”

 

Lees meer over Jaime Alguersuari in het komende nummer van Formule 1, dat vanaf donderdag verkrijgbaar is.