Hoewel het einde van het seizoen nadert weten STR-coureurs Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari nog niet waar ze aan toe zijn. Laatstgenoemde maakt dat niet zoveel uit. Logisch eigenlijk: de Spanjaard is bezig met een uitstekende tweede helft van 2011.

In België haalde hij weliswaar geen punten, maar bereikte hij zijn beste kwalificatieplaats uit zijn carrière: zesde. In de eerste bocht beukte vervolgens Bruno Senna hem uit de race waarop Alguersuari in Monza sportieve revanche nam door als zevende te finishen. Een topresultaat gezien zijn achttiende kwalificatieplaats.

Toch weet de Spanjaard nog niet waar hij aan toe is wat betreft zijn F1-toekomst. Zowel hij als teamgenoot Buemi hebben nog geen contractverlenging gekregen bij Scuderia Toro Rosso. Dat besluit de Italiaanse renstal pas aan het einde van het jaar. En er is genoeg keus. Twee andere Red Bull-talenten, Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne, staan in de wachtrij voor een stoeltje bij het tweede Red Bull-team.

De druk om te presteren blijft daarom tot en met het einde van het seizoen bij Alguersuari en Buemi aanwezig. Eerstgenoemde maakt zich daar niet zo druk om. “We hebben nog niet over de toekomst gesproken of over een contract voor volgend jaar”, zegt de coureur uit Barcelona tegenover het persagentschap EFE.

“Het is heel belangrijk dat het team tot en met het einde van het seizoen geconcentreerd blijft op het heden. Ik weet dat tot en met de Braziliaanse Grand Prix elke race zwaarder wordt. Ik kan echter met die druk omgaan. Mijn gemoedstoestand blijft hetzelfde.”