Will Stevens heeft als enige Manor-coureur de finish gehaald in Canada. Hij had daar wel een extra pitstop voor nodig, nadat Romain Grosjean tegen hem aan reed. Roberto Merhi haalde het einde niet.

“Na een goede start, reed ik in het begin een hele sterke race”, zo geeft Stevens, die als zeventiende over de streep kwam, zichzelf een schouderklopje. “Ondanks dat ik behoorlijk wat tijd had verloren bij mijn eerste pitstop, was ik voor mijn teamgenoot terecht gekomen. Mijn race verliep daarna volgens plan, totdat ik Romain Grosjean op mijn pad vond.”

“Pal nadat hij me op een ronde zette, reed hij tegen me aan. Erg opmerkelijk, want ik gaf veel ruimte. Het was een totaal onnodige botsing, waardoor ik nog een extra keer naar de pits moest voor een nieuwe voorvleugel. Dat daargelaten, was dit over het algemeen een sterker weekend voor ons, al is het jammer dat Roberto de finish niet heeft gehaald. Vergeleken met de andere teams, waren onze long runs echter behoorlijk goed.”

Merhi
Voor Roberto Merhi duurde de race juist 23 ronden te lang, want hij moest na 57 van de 70 ronden opgeven. “Erg teleurstellend, want ik had tot dan toe juist een heel positief weekend. Ik had een leuk gevecht met Will en ik denk dat er veel positiefs is dat we meenemen uit Canada. Daar moeten we dan ook vooral maar aan denken. Ikzelf boek ondertussen ook progressie, dus we gaan onze best doen volgende keer weer een stapje vooruit te zetten.”