In zijn tweede raceweekend kreeg Ma Qing Ha een boel nieuwe dingen voor zijn kiezen. Regen, een stratencircuit en het werd nog donker ook.

De Chinees was na afloop erg enthousiast. “Fantastisch om weer in de F112 te rijden. Het was een goede sessie waarin ik veel heb geleerd”, aldus Ma. “We begonnen behoudend omdat een natte baan niet makkelijk is om op te rijden. Ik begon op intermediates en moest van het team eerst op mijn gemak in de auto zijn voordat we overstapten op slicks.”

“Mijn ronden werden steeds sneller en het was ook de eerste keer dat ik met een F1-auto in de regen reed. En dat ook nog eens op een stratencircuit in de avond. Ik ben hier blij mee”, aldus de Chinees.

Narain Karthikeyan moest zijn auto aan hem afstaan. “Het was vooral mijn doel zo snel mogelijk aan het circuit te wennen. Ik wilde veel ronden rijden om meer zelfvertrouwen te krijgen”, zei de Indiër, die dertig ronden reed. “Dit is een veeleisend circuit maar we hebben het vandaag goed gedaan. Ook ben ik blij met de steun van Tata Tea. Vanaf deze race drink ik hun thee”, aldus de liefhebber.

Pedro de la Rosa verbeterde zijn tijd uit de eerste sessie in de laatste training met ruim twee seconden. “Ik wilde in de eerste training vooral de baan leren kennen”, stelde de Spanjaard. “De tweede sessie verliep wat eenvoudiger en daarom besloten we met de nieuwe vloer te gaan rijden.”

“We gaan nu de informatie analyseren om te kijken hoe het met verschillende rijhoogtes ging. Daarna kunnen we verder kijken hoe we de auto sneller maken.”