Fernando Alonso baalt van het gebrek aan geluk in wat tot nu toe voor hem een ‘gemengd seizoen’ is. Hij laakt onder andere de betrouwbaarheid van de Alpine terwijl hij wel de positieve kant van de bolide ziet: “Er komt nog meer aan.”

Alonso’s naam is regelmatig in de top tien te vinden, maar dat is niet helemaal terug te zien in de resultaten van de tweevoudig wereldkampioen. De Alpine-coureur heeft in negen races slechts achttien punten behaald en staat daarmee op de elfde plek, achter teamgenoot Esteban Ocon die 39 punten achter zijn naam heeft staan.

“Het is tot nu toe een gemengd seizoen voor mij”, oordeelt Alonso op basis van de eerste negen races. “We lijken consequent in de top tien te zitten en bij sommige gelegenheden een beetje hoger dan waar we horen te staan, vooral voor wat betreft de snelheid over één ronde.”

Lees ook: Alonso baalt van timing VSC en batterijprobleem in Canada: ‘P3 was mogelijk geweest’

Dat is dan de positieve kant, de negatieve kant heeft vooral een externe oorzaak: pech. “We hebben tot nu toe veel pech gehad. We hebben betrouwbaarheidsproblemen gehad, maar ook zeer slecht getimede incidenten en safetycars. Van veel van deze momenten lijken we niet te hebben geprofiteerd.”

Uiteindelijk wil Alonso zich vooral op het positieve richten, waaronder het werk van het personeel in de fabrieken. “Het team doet het echter goed en de fabrieken werken er hard aan om de auto te blijven upgraden. Als we het ontwikkelingsfront kunnen blijven pushen, maar ook een deel van de betrouwbaarheid veilig kunnen stellen die ons punten heeft gekost, dan zullen we ons in een sterkere positie bevinden, Er komt nog meer aan en we hebben de potentie gezien. Ik ben benieuwd hoe we de komende races zullen presteren”, aldus de Spanjaard.