De snelste ronde van de race kwam gisteren verrassenderwijs in handen van Fernando Alonso. De Spanjaard maakte een late pitstop voor een nieuw setje supersoft banden, en wist zich daarmee naar een 1:25.340 te rijden.

Desondanks waakt hij voor te veel optimisme. “We hadden een nieuwe set banden over aan het einde van de race en wilden graag proberen om de grip te maximaliseren”, verklaart hij. “Daardoor was ik in staat om een goede ronde neer te zetten, maar dat verandert niet het gevoel dat ik heb over dit weekend.”

McLaren had het zwaar op Monza. Jenson Button finishte uiteindelijk op een twaalfde positie, Alonso kwam niet verder dan plek veertien.

“We wisten dat we het op dit circuit niet makkelijk gingen krijgen. Echter, we moeten met een positieve blik blijven kijken naar de toekomst. Er komen een paar goede races aan, en daar moeten we het resultaat maximaliseren”, aldus Alonso.

Jenson Button
Teamgenoot Jenson Button toonde aan dat de Honda-motor grote stappen heeft gezet. Tijdens de race haalde hij de op één na hoogste topsnelheid: 358,3 kilometer per uur.

Zijn race begon echter niet zoals hij graag had gezien. Aan het einde van de eerste ronde vond hij zichzelf terug op de laatste positie. “Daarna moest ik me een weg banen door het veld en eindigde ik op een twaalfde positie. Het resultaat kan beter, maar zo dichtbij de elfde positie komen nadat ik achteraan reed, is op zichzelf ook niet slecht.”

De Engelsman denkt dat McLaren een goede dreiging hadden kunnen vormen voor Force India. “Als ik niet zo’n slechte eerste ronde had gehad, hadden we met Hülkenberg kunnen concurreren voor een punt. Uiteindelijk lag hij iets van dertien of veertien seconden voor ons”, verklaart hij.

Singapore
De twee teamgenoten houden goede hoop voor de volgende race, de Grand Prix van Singapore. Alonso is van mening dat McLaren vanaf Singapore elke race punten zal moeten scoren. Eerder gaf hij al aan de concurrentie aan te willen gaan met Red Bull. Na de Grand Prix van Monza voegde hij er aan ESPN nog wat veelbelovende woorden aan toe: “In Abu Dhabi en Austin kunnen we wellicht in de top vijf strijden met Ferrari. Er breekt een goede periode aan.”

Jenson Button is iets meer gematigd in zijn commentaar. “We hebben nog steeds wat moeite met het vinden van grip, maar Singapore zal ons zeker beter liggen dan hier.”