*

Alonso gebruikt McLaren-rol ‘om up-to-date te blijven’ voor eventuele comeback

Daan de Geus

Daan de Geus

27 februari 2019 16:19

Alonso gebruikt McLaren-rol ‘om up-to-date te blijven’ voor eventuele comeback
Motorsport Images

Fernando Alonso gaat McLaren in 2019 en 2020 als ambassadeur met advies bijstaan en testwerk voor het team doen, maar doet dat óók om zelf scherp te blijven voor een eventuele terugkeer in de koningsklasse.

Alonso verliet de Formule 1 eind 2018 na een tegenvallende tweede periode bij McLaren, maar heeft de deur altijd op een kier gelaten voor een eventuele toekomstige terugkeer. In zekere zin heeft hij de sport ook niet eens echt verlaten, want hij heeft een rol als ambassadeur aanvaard bij McLaren.

Lees ook: Alonso wordt ambassadeur van McLaren, gaat testen in 2019 en 2020

Alonso is terug op het circuit met McLaren. Foto: McLaren.

Door als ambassadeur aan de slag te gaan, houdt Alonso actief een vinger aan de pols: de tweevoudig wereldkampioen gaat het team namelijk niet alleen als adviseur bijstaan, maar de komende twee jaar ook McLaren-bolides testen om die te helpen ontwikkelen.

De 37-jarige, tweevoudig wereldkampioen doet dat alles niet zonder reden: “Ik doe het om bij en up-to-date te blijven”, vertelt hij Autosport, want: “Als de Formule 1 als sport straks op een punt komt waarop ik weer competitief kan zijn en uiteindelijk weer kan winnen, kan ik niet zomaar relaxed thuiszitten.”

‘Tijdverspilling’
Dat hij ook echt weer gaat testen, is volgens de Spanjaard niet meer dan logisch. Het zou in zijn ogen ‘tijdverspilling’ voor alle betrokkenen zijn als hij alleen maar het hele jaar lang toekijkt vanaf de zijlijn. “Ik heb namelijk het gevoel dat ik als coureur nog op mijn piek zit.”

Alonso in 2018 met McLaren. Foto: Motorsport Images.

Voor 2019 heeft Alonso onder meer de Indy 500 en 24 uur van Le Mans op zijn programma staan – nadat hij in januari de 24 Uur van Daytona al won – wat past binnen zijn streven ‘iconische races’ te rijden. “Maar ik wil voor de zekerheid dus ook nog bij de Formule 1 betrokken blijven”, zegt hij met een blik op de toekomst.

Lees ook: Alonso rijdt in 2019 namens McLaren de Indy 500

Lees meer over

Alonso Mclaren