Fernando Alonso zegt zich geen zorgen te maken over zijn terugkeer naar het Circuit de Catalunya-Barcelona, waar hij tijdens de wintertests geblesseerd raakte bij een nog altijd wat mysterieuze crash.

Alonso crashte op 22 februari, op de achtste wintertestdag, in de eerste baansector van het circuit in Barcelona. De Spanjaard raakte de muur tussen de bochten drie en vier, onder omstandigheden die nog altijd niet helemaal duidelijk zijn.

McLaren dacht eerst dat de crash door de wind was veroorzaakt, maar later staken er berichten op over een probleem met de stuurinrichting. Volgens Alonso, die ook nog flink verdoofd werd terwijl hij van het circuit naar het ziekenhuis werd vervoerd, was de oorzaak niet duidelijk vast te stellen.

Ondanks dat hij na de crash drie dagen in het ziekenhuis lag en de seizoensopener van 2015 moest missen, is Alonso niet bang om weer aan de slag te gaan op het circuit in zijn thuisland: “Ik maak me geen zorgen”, verklaart de Spanjaard tegenover de BBC.

“Het ongeluk gebeurde drie maanden geleden. Ik had de pech dat de manier waarop ik de muur raakte ongelukkig was, het daarna wat lang duurde om te herstellen en ik een maand later niet aan de race in Australië mee kon doen, maar ik ga hier dit weekend gewoon alles geven.”

“Ik ben ook tot op het bot gemotiveerd om voor de ogen van mijn thuispubliek een goed resultaat te boeken”, zegt Alonso, die zelf overigens wat last heeft van zijn ogen vanwege een ontsteking, al denkt hij dat dit euvel hem komend weekend evenmin dwars zal zitten.