*

Alonso: ‘Hopelijk werken onze updates goed en die van andere teams niet’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 mei 2018 14:27

Alonso: ‘Hopelijk werken onze updates goed en die van andere teams niet’
Sutton Images

Fernando Alonso hoopt dat de update die McLaren in Barcelona voor de MCL33 brengt vruchten afwerpt, en dat het andere teams minder mee zit.

McLaren verschijnt in Barcelona voor het eerst met haar ‘echte 2018-auto’ ten tonele, zo heeft teambaas Eric Boullier verklaard. Betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests hebben de introductie daarvan vertraagd, waardoor McLaren gedurende de eerste vier races volgens Boullier met een evolutie van de MCL32-bolide van vorig jaar aan de start is verschenen.

Alonso finishte in Azerbeidzjan als zevende. Hij staat na vier races op plek zes in de tussenstand.

Ten overstaan van Autosport bevestigt Alonso dat McLaren met een nieuw aerodynamisch pakket voor de MCL33 naar Spanje afreist, maar hij weet ook dat het niet het enige team is dat met iets nieuws komt: “95 procent van de paddock komt met een nieuw aero-pakket naar Barcelona.”

“Misschien blijft het gat dus wel zoals het is”, doelt hij op McLarens achterstand op de top drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – en het feit dat McLaren weliswaar vierde bij de constructeurs staat, maar met name in de kwalificatie flinke tegenstand krijgt van teams als Renault, Haas en Force India.

“Het kan echter ook dat we wat terrein goedmaken, of juist wat verliezen. Wie weet?”, vraagt Alonso zich dat hardop af. “Ik denk dat het uiteindelijk aan ons is ervoor te zorgen dat ons update-pakket aan de verwachtingen voldoet, en dat we moeten hopen dat dat bij andere teams niet zo is”, aldus Alonso.

Lees meer over

Alonso MCL33 Mclaren

Gerelateerd