Fernando Alonso hoopt nog langer door te gaan in de Formule 1, maar heeft geen haast om een handtekening onder een nieuw contract te zetten. De Alpine-coureur heeft nog geen gesprekken gevoerd met teambaas Otmar Szafnauer over een eventuele contractverlenging.

Alonso keerde vorig jaar terug in de Formule 1 nadat hij in 2018 afscheid nam van de sport na enkele tegenvallende seizoenen. De tweevoudig wereldkampioen heeft het weer naar zijn zin in de Formule 1, waar hij met Alpine nog niet regelmatig om podiums of zeges strijdt, maar wel constant voor de punten kan gaan.

Dat was niet helemaal het doel voor de comeback van Alonso, die altijd hoopte terug te keren om te strijden voor de zeges. Toch voelt hij zich goed bij Alpine en heeft hij al vaker de wens uitgesproken om langer te blijven. Hij hoopt nog ’twee of drie’ jaar door te kunnen gaan in de Formule 1.

Lees ook: Alonso had gerekend op tijdstraf Leclerc: ‘Deed hetzelfde als ik in Canada’

Vorig jaar kreeg Alonso een jaar verlenging, waarmee een optie binnen zijn contract gelicht werd. Nu neemt echter de onzekerheid wat toe: zijn contract loopt eind dit jaar af en reservecoureur Oscar Piastri klopt op de deur.

Alonso wil dus langer door, maar er zijn nog geen echte onderhandelingen geweest laat Alpine-teambaas Otmar Szafnauer weten. “Maar dat zullen we na de zomerstop doen”, verzekert hij. Dat is iets later dan hij voor ogen had: eerder gaf hij nog aan dat hij voor de zomerstop al een besluit had willen nemen, rond de Britse Grand Prix.

Voor Alonso maakt dat weinig uit. De 40-jarige coureur heeft immers geduld. “We hebben tot nu toe geen gesprekken gevoerd”, zegt Alonso. “Mijn doel is om door te gaan, maar tot de zomerstop wil ik me focussen op het racen. In juli hebben we vier races. Ik moet punten scoren omdat de eerste negen races een beetje ongelukkig waren.”

Foto: Motorsport Images