Fernando Alonso was al blij met zijn vijfde plek in de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar had eigenlijk verwacht dat hij later alsnog een plek zou stijgen. Hij hield namelijk rekening met een tijdstraf voor Charles Leclerc, die volgens Alonso te veel van lijn veranderede, iets dat de Spanjaard in Canada op een tijdstraf kwam te staan.

Alonso keek op Silverstone een tijdje vanaf de eerste rang mee naar het gevecht tussen Lewis Hamilton, Sergio Pérez en Charles Leclerc. De drie streden om de twee laatste podiumplekken en gingen daarbij soms wat naast de baan, met de actie in de voorlaatste bocht als hoogtepunt. Hierdoor kon Alonso aansluiten, maar een podiumplek of vierde plek was te hoog gegrepen. De Alpine-coureur kwam als vijfde over de streep, maar had eigenlijk verwacht dat hij na de race alsnog een plekje zou stijgen.

“De vijfde plek is mega, maar ik moet zeggen dat ik denk dat het de vierde plek wordt omdat ik Charles drie keer van lijn zag veranderen op het achterste rechte stuk om zichzelf te verdedigen”, wordt Alonso vlak na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië door Racefans geciteerd.

Lees ook: Alonso baalt van gebrek aan geluk in tot nu toe ‘gemengd seizoen’

Daar kwam uiteindelijk geen straf voor, al kan Alonso zich wel zijn eigen moment in Canada herinneren. Daar kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden voor het heen en weer slingeren op het rechte stuk om Valtteri Bottas achter zich te houden. “Ik kreeg er een tijdstraf van vijf seconden voor. Het zal wel zo zijn dat drie bewegingen niet toegestaan zijn.”

Alonso had hoe dan ook gerekend op een vierde plek, maar hoopte stiekem nog op een podiumplek omdat ook Sergio Pérez door de stewards onder een vergrootglas kwam te liggen. Maar ook daar kwam geen straf van. “Na de race is er altijd actie. Ik zit niet bij de stewards dus ik zal het van buitenaf wel naar mijn zin hebben”, aldus de Spanjaard.

Ook tijdens de race hoopte Alonso nog op een wonder in de vorm van twee coureurs die elkaar eraf zouden tikken en hem een podiumplek zouden bezorgen. Maar: “Ze raceten erg hard, maar met veel respect. Het was dus leuk om dat van dichtbij te kunnen bekijken.”