*

Alonso: ‘Kvyat was te agressief’

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

29 maart 2014 11:40

Alonso: ‘Kvyat was te agressief’
Racepictures

Na de kwalificatie moesten Daniil Kvyat en Fernando Alonso zich melden bij de stewards. De twee kwamen met elkaar in aanraking tijdens Q2.

Fernando Alonso reed zijn stuurstang kapot op de Toro Rosso van Kvyat toen deze in Q2 binnendoor probeerde te steken bij de Ferrari-coureur. Het leek even alsof Alonso de Rus zag aankomen en plaatsmaakte, maar toen Kvyat het gat indook bleek dat Alonso  eenvoudigweg een ruime lijn aanhield en helemaal geen rekening had gehouden met de aanwezigheid van een andere auto.

Toen Alonso naar binnen stuurde, was Kyvat daar al, met als gevolg dat de Toro Rosso een kapotte voorvleugel opliep en Alonso een stuurstang moest laten vervangen. Dat lukte wonderwel binnen de tijd, mede dankzij de rode vlag die werd uitgehangen om de brokstukken van Kvyats auto op te ruimen.

“Ik zag hem helemaal niet aankomen”, zegt Alonso. “Het lijkt me duidelijk dat het nogal een agressieve actie was met zoveel spray. Bovendien waren we in onze outlap dus het was niet nodig geweest.”

Kvyat op zijn beurt rekende er voorafgaand aan de bijeenkomst met de stewards niet op dat hij bestraft wordt. “Er was heel veel spray, ik zat op de binnenste lijn en hij zag me niet. Zo simpel was het. Ik kan me niet voorstellen dat ik hiervoor een straf krijg.”

Of de Rus gelijk heeft, horen we later vandaag.

Overigens had het incident geen sportieve consquenties: Alonso kon door naar Q3 en reed daar naar de vierde tijd, terwijl Kvyat met een nieuwe voorvleugel een tweede run reed die hem de elfde plaats opleverde.

Blij met P4
Wat zijn vierde plek betreft, laat Alonso weten daar zeer gelukkig mee te zijn: “Ik ben zelfs nog nooit zo blij geweest met een vierde startplaats”, vertelt hij aan Autosport. “De kwalificatie verliep immers erg chaotisch en mijn auto was na de botsing met Kvyat moeilijk te besturen. Dat we de auto echter überhaupt wisten te repareren en snel genoeg waren voor de vierde tijd, is reden genoeg erg blij te zijn.”

Lees meer over

Kvyat Str Vergne