Fernando Alonso stapt drie dagen na de Formule 1 Grand Prix in Rusland al voor het eerst in een Indycar om zich voor te bereiden op zijn Indy 500-avontuur.

Toen bekend werd gemaakt dat McLaren-coureur Alonso dit jaar de Grand Prix van Monaco laat schieten om aan de Indianapolis 500 mee te doen, stond het in de planning dat Alonso tijdens de rookie orientation, half mei, zijn eerste Indycar-kilometers zou maken.

De Indycar-organisatie en Andretti Autosport, het team dat Alonso’s bolide zal runnen tijdens ‘de 500’, hebben nu echter bekendgemaakt dat Alonso al eerder aan het testen slaat. Op 3 mei krijgt hij de kans de Dallara – Honda waarmee hij zal racen uit te proberen op de Indianapolis Motor Speedway oval.

Het betekent dat Alonso direct na de Grote Prijs van Rusland naar Amerika vliegt om te testen. Daarna gaat hij terug naar zijn thuisland voor de Grand Prix van Spanje, van 12 t/m 14 mei. Direct daarna is het weer het vliegtuig in om medio mei aan de rookietest en trainingen voor de Indy 500 te beginnen.

Alonso vertoeft aankomend weekend overigens ook al in Amerika. In dit geval om mee te lopen bij Andretti Autosport tijdens het Indycar-raceweekend op het wegcircuit van Barber in Alabama.