Fernando Alonso heeft toen hij nog voor Ferrari reed, geprobeerd voor 2015 van stoeltje te ruilen met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Serieus zijn de gesprekken echter nooit geworden.

Dat vertelt Alonso in interview met het Spaanse Cadena Ser. “Het wisselen van plek met Hamilton is ter sprake gekomen, maar Ferrari wilde er niet aan”, blikt hij terug. “Of Hamilton er iets van wist, weet ik niet.”

Voor Ferrari was een switch niet wenselijk, omdat het haar contract met Alonso destijds – in de zomer van 2014 – juist wilde verlengen. “Ze wisten me echter niet te overtuigen en daarom ben ik naar McLaren gegaan”, zegt Alonso.

Ondanks dat hij in 2015 met McLaren en haar nieuwe motorpartner Honda een slecht jaar had, heeft Alonso altijd volgehouden dat hij geen spijt heeft van de overstap naar het team uit Woking.

“Ik geloof nog altijd dat alleen McLaren en Honda in staat zijn Mercedes te verslaan”, verklaarde de Spanjaard eerder deze winter. Eén van zijn redenen om over te stappen, was dat hij er genoeg van had ’telkens maar tweede’ te worden met Ferrari, waarvoor hij van 2010 tot en met 2014 uitkwam.