Sebastian Vettel valt volgens Giorgio Ascanelli, de technisch directeur van Toro Rosso, in dezelfde klasse als Ayrton Senna.

Ascanelli was werkzaam bij McLaren in de tijd dat Senna daar zijn grote successen behaalde. In 2007 en 2008 maakte hij de doorbraak van Vettel bij Toro Rosso mee. De Italiaan prijst zich gelukkig dat hij met beide coureurs heeft mogen werken.

“Tweemaal in mijn leven heb ik perfectie ervaren. Eerst met Senna en daarna met Vettel”, tekent Sport Bild op uit de mond van Ascanelli, die ook een tijdje bij Ferrari actief was, naast Michael Schumacher. “Dat was toch anders, want hij moest harder werken voor zijn succes dan Senna en Vettel. Die twee zijn een klasse apart.”

Gerhard Berger, die teamgenoot was van Senna en teambaas van Vettel, onthoudt zich van vergelijkingen, maar noemt de regerend kampioen wel de meest complete coureur van het huidige veld. “Voor aanvang van het seizoen dacht ik dat Fernando Alonso de beste rijder was, maar ik denk nu dat Sebastian misschien nog wel beter is”, aldus de Oostenrijker.